Lyckopiller!!!

 
 
 
 

Jag har provat en hel del så kallade "lyckopiller". Och jag kan bara säga att dem är helt fantastiska, från en dag till en annan så går jag från en djupt deprimerad människa till lycklig och glad i ett kick, NOT!!! 

 

Lyckopiller är ett nedsättande och missvisande ord som jag verkligen inte gillar. Med lyckopiller menas antidepressiva mediciner. Min erfarenhet av dessa lyckopiller är den totala motsatsen till "lycka". En del av dem många lyckopiller och stämningsstabiliserande mediciner som jag har testat kanske hade hjälpt. Men dem flesta har haft sådana vidriga biverkningar att jag inte har klarat av att fortsätta med dem.

Det är inte lycka enligt mig . Dem mediciner som jag kunnat stå kvar på är få, och av alla är det bara en som inte gett mig några biverkningar, men den är verkningslös på mig. Utöver det har jag hittat 4 mediciner som jag har klarat av att stå kvar på med okej biverkningar. Men  dessa hade biverkningar också,  men biverkningar som varit överkomliga i jämförelse med andra mediciners biverkningar .

 

Här kommer en liten  "lista" över dessa 4 mediciner och  biverkningarna som dem gav: 

 

Medicin 1: Sexuella problem,  oförmåga att känna lust och ja, oförmåga att få orgasm. Denna åt jag i flera år,  men tillslut tröttnade jag eftersom att det trots allt kan vara lite trevligt med någon form av samliv. 

 

Medicin 2: Av den här medicinen sov jag ca 15 timmar per dygn och i början mer. Denna åt jag också i några år,  just för att biverkningarna var så lindriga i jämförelse. Visserligen missade jag läkartider och lektioner (jag läste en kurs på Campus under dem här perioden,  den 15 hp kurs som jag blev sjukskriven ifrån våren 2012). Jag försov mig till så gott som alla föreläsningar och träffar för grupparbeten. Jag var totalt däckad och neddrogad på dem här medicinen. 

 

Medicin 3: Den med minst biverkningar? På den mådde jag bara illa. Visserligen kunde jag inte åka till affären och handla utan att bli åksjuk och någon gång fick jag stanna och spy när jag åkte från våran lägenhet till ICA kvantum (en resa på 5- 10 minuter). 

 

Medicin 4: En medicin som jag äter i dags läget. Denna medicin har förstört min mage, när jag låg på max dos var magen inge rolig alls och jag hade problem dem flesta dagar i veckan. Konsistensen på det som kom ut var typ alltid som yoghurt och jag fick tänka noga på vad jag åt för att inte få magknip,  magont och ett smärtsamt toalettbesök. Igår åta jag en bit cheesecake och lite godis (jag ligger nu på en ganska låg dos eftersom att jag har trappat ner medicinen för att minska magbesvären) och det resulterade i att jag vaknade nu i natt vid 3 tiden med magsmärtor,  illamående och en mage som var alldeles uppblåst som en ballong. 

 

Nu undrar jag, Är det detta som klassas som lyckopiller? Är det detta som räknas som lycka? Genom att beskriva dem lindrigare biverkningarna så tänker jag att det kan ge en bild av hur vidriga dem värsta biverkningarna har varit, exempel på dem har t.ex varit sömnlöshet att dygn efter dygn inte kunna sova, och krypande vidrig rastlöshet som får en att nästan bli galen, och viktuppgång med 12 kilo på 2 månader exempelvis. Att få sådana konsekvenser för något som ger en medelmåttig effekt är inte lycka. 

Sista dagen på året

 
 

Idag är den sista dagen på 2017, vi är bjudna på fest med en massa härliga och fina människor hemma i trakterna där jag kommer ifrån. Jag har ju som sagt inte någon från min barndom och tonårstid som jag umgås med, utan det här är egentligen min brors vänner. Så att ni inte tror att jag ljuger när jag skriver att jag inte hade något färggrant och rikt socialt liv när jag växte upp ;).

 

Det är här ett helt fantastiskt gäng och med härliga, fina, snälla och kloka människor!  Jag ser faktiskt fram emot nyår och ångesten har inte ens slagit till ännu. Men den kommer säkert innan jag ska iväg? Då kommer jag nog i vanlig ordning säga att jag inte vill åka trots att jag egentligen inte vill stanna hemma.

 

Det är lite av en klassiker hemma hos oss, jag ser framemot något i flera veckor och sen när det är dags så får jag panik och går omkring och lite panikslagen upprepar för mig själv - Jag vill inte.  Sambon tycker nog att det är lika tragikomiskt och underligt som jag själv gör. Att jag först kan gå och se fram emot något i veckor och sen inom loppet av några timmar så vill jag inget heller än att avboka. Ja ja, det här kanske är första kvällen på flera år som jag INTE får halvt som halvt panik innan?

Tyck synd om mig.

Syftet med den här bloggen är INTE att någon ska tycka synd om mig eller att jag söker sympatier. Visst är det synd om mig ibland och jag behöver som dem flesta andra bekräftelse, och jag behöver säkert mer bekräftelse en dem flesta andra. Men i det här fallet så handlar det inte om att jag vill ha sympati.

 

Jag vill INTE att någon ska känna sig ledsen av att läsa den här bloggen. Jag vill bara förmedla något som jag tycker är LIVSVIKTIG kunskap och ge insikt i något som har varit tabu alldeles för länge. Och om jag ska tänka att jag måste ge ett intryck av att inte vara en person med "offerkofta" som söker sympatier så kan jag inte på något sätt förmedla en sann bild av hur livet med psykisk ohälsa kan vara. Jag blir genuint glad om jag kan förmedla den bilden som jag anser vara min sanning och om den bilden kan få någon annan att förstå eller känna igen sig.