Att jämföra sig med andra

Nu ikväll hamnade jag i flödet av sociala medier och såg fina bilder från en person som har lagt upp sitt perfekta hem och som berättade om sina omfattande förberedelser inför jul, med pynt och mat och allt annat som "hör till". Jag förstår att det här låter löjligt, men det får mig att känna mig misslyckad, misslyckad över att vara en av dem som åter igen är sist med att plocka ner sina julsaker.

 

Egentligen skiter jag i julen och att vara rätt och riktig och korrekt gällande sådant. För mig är det bara ytterligare ett bevis på hur jag "missköter" allt i mitt liv. Det blir liksom så tydligt när jag kan se när andra plockar ner sina julstjärnor och ljusstakar i fönstren. Det blir som en symbol för att dem minsann städar, diskar, tvättar och gör allt sådant mycket oftare än vad jag gör. Jag kan ju inte se hur städat dem har det hemma, men jag kan se ljusstakarna i deras fönster. 

 

Till sist vill jag tillägga att jag inte alltid har varit så dålig på att sköta om hemmet, innan sjukdomen var jag som dem flesta. Men sen jag blev sjuk orkar jag inte, och sambon städar lite ibland, men han orkar inte ta allt själv jämt. Förra hösten och våren (2016) hade jag boendestöd som kom hem till mig för att hjälpa mig att komma igång med städningen, men när skolan började i Januari 2017 så kände jag att det bara blev ännu ett stressmoment så jag avbokade dem. Nu funderar jag på om jag ska försöka ta tag i städningen själv eller om jag ska söka boendestöd igen. Det är ganska jobbigt att ha människor som kommer hem till en också. 

Kommentera här: