Opponering.

 

 
 
Idag är dagen som jag har oroat mig för i en vecka nu, dagen som jag har oroat mig så mycket för att jag stundtals trott att jag ska hamna på botten igen, nu när jag äntligen tagit mig upp efter flera år i depression.

 

Dagen som har känts som dagen då jag ska gå till min egen avrättning. Idag är dagen då jag ska opponera på min egen uppsats. Men nu känns det faktiskt ganska bra. Jag har kommit till insikt med att jag inte kommer att vara så förberedd som jag hade velat eftersom att jag lagt mer fokus på att ha ångest och älta hur dåligt det skulle kunna gå. Jag har mesta dels suttit och flåsat och flämtat över alla mina små skräck-scenarion istället för att förbereda mig.

 

Men så kom jag till en punkt igår när jag tänkte: nej det här kommer inte att bli särskilt bra, och: okej jag MÅSTE inte förbereda mig tills tandköttet blöder och ögonen går i kors. Det är okej att göra en dålig insats. För min del är det insats nog att ta mig till salen, och lyckas stanna kvar där hela tiden.

 

Ibland är det bra att ha realistiska mål. Mitt mål kanske inte ens borde ha handlat om att prestera, utan snarare bara om att genomföra. Jag hade stressat upp mig i en hel vecka, och fått mer och mer panik och tillslut var det som att jag insåg att jag inte kan behandla mig själv sådär, jag kan inte jaga upp mig över att jag inte mår tillräckligt bra för att orka göra mitt bästa. Då är det bättre att bara släppa det, försöka stoppa panikångesten, andas och fokusera på att må bra istället. 

 
 

Kommentera här: