Panik...

 
 

Jag får panik snart. Jag känner mig totalt sönderstressad och på gränsen till att brista. Det har blivit för mycket för mig helt enkelt. Jag har svårt för krav och utmaningar och stress. Visst har det inte varit så mycket som har hänt runt omkring mig , och jag är bara hemma om dagarna. Men mitt inre har levt i en konstant stress inför den här uppsatsen i 1,5 år.

 Jag skulle börja med den hösten 2016 för att ligga steget före inför vårterminen 2017 då jag skulle hoppa på kursen på riktigt. För att slippa stress, som gör mig sjuk och för att våren inte skulle bli så hektisk så var tanken att jag skulle börja redan hösten 2016 lite före alla andra. Jag gick hela hösten och tänkte nästan varje dag att jag skulle börja, men jag orkade inte, förmådde mig inte och mitt mående var inte tillräckligt bra. Ändå ägnade jag mycket tid åt dåligt samvete, skuld och stress över att jag inte gjorde någonting.

 

Hela våren 2017 gick i samma mönster, jag lyckades klara moment 1 av kursen under våren och gick samtidigt i terapin 1 gång i veckan . Jag orkade inte ta tag i uppsatsen då heller, tanken var att jag skulle göra det till sommaren. Men nej, så blev det inte. Trots att jag inte gjorde någonting så fanns den hela tiden med mig, som en stress, som ett dåligt samvete, som något som jag INTE ORKADE med men visste att jag var tvungen att göra.

 

Under hela hösten har jag arbetet på den där uppsatsen, till en början jobbade jag hårt och kunde sitta flera timmar om dagen. Men med tiden har jag blivit mer och mer nedbruten och inte klarat av att sitta mer än i någon timme per dag innan jag blivit helt uppjagad och fått stresspåslag. Jag får panik av att tänka på den, jag får panik av blotta tanken på att öppna uppsatsdokumentet. Det gör mig så stressad att jag mår dåligt, och så stressad att det börjar kännas oroväckande för min hälsa, som om att det har blivit mer än vad jag klarar av.

Och nu är min energi SLUT! Det finns inte mer att ta av nu och jag klarar inte av att leva under den här ständiga stressen av att ha saker hängandes över mig. Saker som jag egentligen inte har kraften att orka med.

Kommentera här: