Arbetsrehabliliteringen - första mötet med gruppen

Jag och min sambo <3 
 
 
När man själv märker av sina framsteg: 
Jag har verkligen längtat till den här dagen, idag ska jag gå på gruppsamtal i en grupp på arbetsrehabiliteringen - vi kommer att fokusera på att "hitta tillbaka" till arbetslivet. 
 
När det förändras i positiv riktning: 
Det ska bli så underbart och härligt att få komma in i ett slags sammanhang igen efter år av sjukskrivning varvart med distansstudier. Jag känner själv att jag är redo och att jag har viljan, förut har jag ju sökt distansstudier för att undvika att ha saker som jag måste gå till och att behöva träffa människor. Och varje gång som jag har hoppat på min C-uppsats (och sedan hoppat av) så har jag kännt en stark ångest, oro och motvilja över att börja en kurs som kräver fysisk närvaro. Det har kännt som att jag skulle gå till min egen avrättning typ. Men så känner jag verkligen inte idag, om detta hade varit för ett år sedan så hade jag kännt den där "att gå till sin egen avrättning" känslan
 
Men nu mår jag ju mycket bättre och då kommer lusten och viljan att "komma tillbaka ut i samhället igen". Tidigare har jag bara velat dra mitt täcke över skallen och gömma mig. 
 
Jag har ärligt talat glömt bort hur det är att må så här bra och hur det är att känna lust och vilja. Ett tag kändes det som om att jag verkligen var den där personen som sjukdomen gjorde mig till, någon som bara ville ligga under ett täcke och gömma sig. 

Kommentarer:

1 Annie:

Vilket härligt inlägg! :) Och kul att läsa :)
Hoppas det kommer gå bra<3
Du är en kämpe du med<3

Kramar!

2 Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh vad glad jag blir av att läsa detta :) Heja dig <3

Svar: Tack finaste du <3 :).. Jag hejar på dig med :)
imittpsyke.blogg.se

Kommentera här: